Historie komt tot leven

Niets is zo leuk dan gezellig een dagje op stap met het gezin. Heeft u kinderen? Dan is het natuurlijk belangrijk dat uw uitstapje voor iedereen leuk is. Een museum is misschien niet het eerste wat omhoog plopt, maar wat nu als wij u vertellen dat een museum ook anders kan? Geen stoffige rondleiding of oude kunstvoorwerpen waar u zelf een verhaal bij moet verzinnen, maar een beleving waarbij de historie tot leven komt!

Bijna iedereen kent de film Night at the Museum. De bekende film, met Ben Stiller in de hoofdrol, staat erom bekend dat dit eigenlijk de ultieme manier is om een museum te bezoeken. Dieren die tot leven komen en in de nacht allemaal een eigen leven blijken te hebben. Wanneer de nacht voorbij is, is het museum weer gewoon het oude vertrouwde museum waar alles stilstaat en te bewonderen valt. 

Menig museumeigenaar zou graag willen dat het museum soms tot leven kon komen. Stelt u zich eens voor, ieder kunstwerk aan de muur vertelt zijn eigen verhaal. Het neemt u mee terug in de tijd gepaard met het gevoel en de emoties die de kunstenaar had toen het gemaakt werd. Dan zouden we dus nu zelf kunnen ervaren wat er door Rembrandt van Rijn heen ging toen hij één van zijn Meesterwerken creëerde. 

Helaas, ook anno 2019 blijft het onmogelijk om films om te zetten naar realiteit. Of toch niet? Bij Museum Ravenstein doen we er namelijk alles aan om het voor jong en oud zo leuk en avontuurlijk mogelijk te maken. Om het gevoel van Night at the Museum vast te houden, is het zelfs mogelijk om een privérondleiding te krijgen door het museum. Tijdens deze privérondleiding heeft u het museum dus echt helemaal voor uzelf én krijgt u ook nog de kans om nog niet eerder vertoonde kunstobjecten te bewonderen. 

Ook aan de kinderen is gedacht. Een rondleiding is natuurlijk hartstikke leuk, maar vaak willen kinderen ook actief kunnen zijn. Iedere week worden er nieuwe workshops georganiseerd waar uw kind aan mee kan doen. Zo wordt een bezoek aan het museum ineens een hele andere ervaring en kunnen we het stoffige imago van ons afschudden. Spannend, informatief, maar vooral ook een erg leuk uitstapje om met kinderen of kinderklassen te doen. Kijk, daar wordt het al een stuk interessanter van. 

Om de dag goed af te sluiten kunt u er natuurlijk voor kiezen om in het restaurant van het museum nog even na te genieten van een hapje en of drankje. Bent u met vriendinnen? Dan is de high tea in de tuin een echte aanrader. Ook de tuin is namelijk helemaal in stijl van het museum. 

Een bezoek aan Museum Ravenstein is dus niet zomaar een bezoek, u kunt samen met vrienden en of familie genieten van een rijke historie die door verschillende elementen overal tot leven komt. Geniet van een rondleiding, een workshop, een drankje in de Museumtuin en vooral van alle mooie kunstvoorwerpen met een rijke historie. Heeft u nog wat tijd over? Bezoekt u dan ook zeker het mooie plaatsje Ravenstein en laat u verrassen wat het u te bieden heeft.