Het leukste schoolreisje gaat naar… Museum Ravenstein

De geschiedenis van emaille, tentoongesteld in prachtige voorwerpen. De sprookjesachtige insecten met een afwerking van emaille maken gegarandeerd indruk op de kinderen. Of wat dacht u van een rondleiding alleen voor alle kinderen? Waarbij ze ook nog eens een kijkje mogen nemen bij kunstobjecten die nog nooit iemand heeft gezien. De spanning bouwt zich op!

Na de rondleiding is het natuurlijk tijd voor een lekker drankje en een broodje. Even lekker uitrazen en alle energie kwijtraken kan in de Museumtuin. Om vervolgens van start te gaan met allemaal leuke workshops speciaal voor de kinderen. Wat dacht u van het maken van een eigen kunstwerk? Kinderen leren bij Museum Ravenstein om zichzelf te mogen ontdekken. Wie weet ontdekken we wel een nieuwe aanwinst voor onze eigen collectie!

Naast de vele objecten gericht op emaille, biedt Museum Ravenstein nog meer. De meest bijzondere hoeden en andere hoofdversieringen van metaal zijn terug te vinden in een leuke tentoonstelling. Maar ook de bijzondere glas en licht tentoonstelling waarbij er op een mooie manier gebruik gemaakt wordt van kunst en licht is iets wat ieder kind een keer in het leven gezien moet hebben. Het heeft iets magisch.

Een schoolreisje organiseren wordt ieder jaar weer moeilijker. De vele mogelijkheden van grote attractieparken en alles op het gebied van games hebben de voorkeur bij veel kinderen. Logisch natuurlijk, maar bij Museum Ravenstein zijn wij overtuigd dat een schoolreisje ook iets educatiefs mag hebben. Natuurlijk wel op een leuke manier opgezet. Zo kunnen kinderen bij ons echte kunstexperts worden. In ons kenniscentrum is er van alles te vinden over de grootste kunstenaars van de wereld. Niet alleen door middel van boeken, maar we beschikken ook over heel veel beeldmateriaal. Zo brengen we de geschiedenis weer tot leven en kan ieder kind aan het eind van de dag een professor van de kunst zijn! Een leuke uitdaging die altijd zorgt voor enthousiaste reacties en vooral heel veel pret.

Tijdens het schoolreisje zorgen wij voor genoeg medewerkers die de kinderen kunnen voorzien van kennis en ze ook helpen bij de workshops. Voor de leraren is er dan ook even tijd om zelf een rondje te maken door het museum en iets bij te leren over de vele soorten kunst die het museum rijk is. Daarnaast kunt u samen met uw collega’s ook even genieten van een heerlijke kop koffie in de Museumtuin, die overigens ook een rijke geschiedenis heeft. U bent tenslotte nooit te oud om te leren toch?

Sluit de dag af met nog een rondje door het prachtige Ravenstein. Bezoek met de kinderen bijvoorbeeld de nagebouwde Latijnse school of sluit de dag af met een speurtocht langs de standswandeling route van Ravenstein. Een bezoek aan het museum en de plaats Ravenstein zal nog lang bij de kinderen en bij u blijven hangen!