Activiteiten en Faciliteiten

Wekelijks worden er diverse leuke activiteiten aangeboden en georganiseerd. Dit doen wij om u als persoon nog dichter bij de collecties te laten komen, waardoor u de geschiedenis nog beter zal begrijpen.

Groepsrondleiding

Speciaal voor grotere groepen kunnen wij u en de groep een privé rondleiding geven door het Museum. Deze starten altijd een uur voor openingstijd, zodat er geen andere bezoekers in het gebouw aanwezig zijn. Graag verzoeken wij u deze uiterlijk 2 weken van tevoren bij ons te reserveren, zodat wij met onze planning hier op in kunnen spelen.
Inbegrepen tijdens de rondleiding is een kopje koffie of thee en een broodje naar keuze. Ook krijgt u van het Museum een exclusief kijkje op de nog niet eerder vertoonde collectie.

Workshop emailleren

Als Museum willen wij uiteraard graag het emailleren extra onder de aandacht brengen. Juist om deze reden bieden we elke week een workshop emailleren aan, voor jong en oud.
Leer van een expert hoe het proces van emailleren in zijn werk gaat en maak de mooiste creatie om mee naar huis te nemen. Kosten per persoon bedraagt 25 euro, inclusief materialen en onbeperkt koffie of thee. Inschrijven voor de workshop kan bij onze balie of telefonisch geregeld worden. De workshop is voor maximaal 6 personen en duurt 2 uur.

Workshop beeldhouwen

Beeldhouwkunst onderscheidt zich binnen de kunstwereld doordat het eindresultaat driedimensionaal is. Wist u dat beeldhouwen al sinds 660 voor Christus bestaat? Deze eeuwenoude kunstvorm wordt vandaag de dag nog steeds toegepast op de meest prachtige kunstwerken. In deze workshop leert u alles over materialen en de achtergrond geschiedenis van het vak. Ook leert u inzichtelijk kijken naar objecten zodat u dit terug kunt projecteren op een eigen creatie. De workshop kan door 8 personen tegelijk uitgevoerd worden onder leiding van beeldhouw kunstenares Miranda Tromp en duurt 3 uur.

Kinder workshops

Speciaal voor kinderen verzorgen wij wekelijks diverse workshops. Op zaterdag en zondagochtend kunnen onze kleine bezoekers bij ons terecht voor het maken van kleine kunstwerkjes met emaille. In de middag kunnen de wat oudere kinderen vanaf 10 jaar leren hoe kunstwerk met glas gemaakt kan worden. Deze kunstwerkjes mogen na de workshop mee naar huis worden genomen. Onder leiding van meerdere medewerkers duurt de workshop ongeveer een uur.

Perfect afternoon

Speciaal voor dames hebben wij de perfect afternoon als arrangement. Dit bestaat uit een verzorgde middag in ons Museum inclusief activiteiten, hapjes en drankjes. Ook is er ruimte om even lekker te genieten in onze Museumtuin onder het genot van een gezellige high tea. Tijdens deze middag kunt u deelnemen aan alle workshops, rondleidingen en events voor een bedrag van 40 euro per persoon. Perfect cadeau voor bijvoorbeeld moederdag of vrijgezellenfeest, of gewoon een dagje weg met uw vriendinnen.

Kenniscentrum

In onze kenniscentrum op de eerste verdieping vindt u een archief aan beeldmaterialen, geschiedenisboeken, databanken en documenten. Neem plaats in de lounge en leest u zich in over Ravenstein, de geschiedenis van emaille of bijvoorbeeld uw favoriete kunstenaar. Ook is het mogelijk om plaats te nemen achter onze computers, zo kunt u direct informatie verzamelen uit onze database. Mocht u iets niet kunnen vinden, helpen onze medewerker u graag mee met zoeken.

Ravenstein

Bent u langs ons museum geweest, maar u heeft nog wat tijd over? Dan raden wij u zeker aan om eens een bezoekje te brengen aan de binnenstad van Ravenstein. Wandel eens door de historie en ambachtelijke straten, of ga eens langs de prachtige tuinen in Demen.
Liever een actieve bezienswaardigheid? Dan kunt u een avontuurlijke fietstocht beleven door de omgeving van Herpen of een duik nemen in een van onze zwembaden. Er is genoeg te zien en te beleven in de prachtige en authentieke stad Ravenstein!